Sari Kukkonen 

HIEMAN MINUSTA


Tehtaassa ja kaupanalalla toimiessani en koskaan ajatellut että minusta  tulisi yrittäjä. Olin ajatellut, että oman yrityksen perustaminen on liian hankalaa, eikä minusta olisi siihen.
Vaan toisin kävi. Kuvassa puran vanhanajan lepotuolia, niin sanottua k-tuolia, omassa verstaassani Kiikoisissa. Perustin huonekalujen entisöintifirman syksyllä 2020. Olen nuorena likkana valmistunut myös ompelijaksi, ja halusin yhdistää myös tämän osaamisen yrityksessäni. 

- Yksi ilta lamppu syttyi -

Silloin vielä tein vuorotyötä jonka perheen myötä koin liian kuormittavaksi. Halusin elämältä jotain muuta kuin jatkuvia muuttuvia aikatauluja ja kuluttavaa elämää. Ajattelin lähteä opiskelemaan huonekalujen entisöintiä. Samana yönä laitoin hakupaperit koululle ja kuukautta myöhemmin löysin itseni huonekalujenentisöinti-linjalta Ikaalisista. 

Valmistuin huonekalurestauroijaksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta  jouluna 2019. Yritys oli tarkoitus perustaa heti seuraavana keväänä.

- Sitten tuli korona ja sotki kaiken.. 

Keväällä 2020 kävin kuitenkin yritysneuvojan kanssa asioita läpi ja suoritin Ensimetrin yrityskursseja. Huomasin, ettei yrityksen perustaminen olekaan mitään ydinfysiikkaa, kuten olin kuvitellut. Pikkuhiljaa ajatus yrittämisestä vahvistui.
 
Syksyllä 2020 perustin koronasta huolimatta SarinMaailma -nimisen yrityksen, jonka päätoimialaa ovat huonekalujen entisöinti, verhoilu ja aiempi tutkintoni ompelijana mahdollisti myös ompelimon palvelut.

Aika kuitenkin muuttuu ja yritykseni muutti keväällä 2022 Ulvilaan. On ihanaa saada tehdä luovaa työtä ja palvella asiakkaita myös täällä. Olen kiitollinen jokaisesta asiakkaasta ja on ilo kohdata erilaisia ihmisiä ja tarinoita.

Nyt minusta tuntuu että voin lopulta tehdä jotain merkittävää. 

Kiitos

-Sari-